Penthouse inspirat din natura - HubDesign
240
post-template-default,single,single-post,postid-240,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Penthouse inspirat din natura

Penthouse-ul de aproximativ 200 mp din complexul Cortina Residence, situat în vecinătatea Parcului Herăstrău, a fost amenajat pornind de la premisa apropierii de natură. În conceptul proiectului a fost căutat un echilibru al culorilor neutre şi un stil atemporal, accentul fiind pe multiplele puncte de interes vizual.

Lumina joacă un rol important în acest proiect, pătrunzând în spaţiu, graţie terasei perimetrale. Intrarea se face printr-un inedit culoar întunecat, cu pereţii trataţi cu vopsea decorativă care imită cortenul. Culoarul este fragmentat de un plan luminos asimetric. Atenţia la detaliu este punctată prin silueta lampadarului încastrat în perete, un detaliu discret care creează o senzaţie de fuziune cu spaţiul. Plafonul nu intersectează niciodată pereţii.

Livingul este nuanţat, prin delimitarea zonelor de dining şi de relaxare cu ajutorul tapetului. Mobilierul ales este neutru şi contribuie la senzaţia de fluiditate a spaţiului. Corpurile de iluminat iconice, atent alese şi poziţionate, înnobilează fiecare cameră. Fiecare dintre ele reprezintă un obiect cu semnătură de designer şi fiecare are o scenografie proprie.

Masa de dining este un exemplu grăitor al conceptului amenajării, bazat pe contrastul dintre materialele adiacent alese. Astfel, blatul din lemn masiv, tratat, prezintă tăieturi brute şi este aşezat pe picioare din sticlă translucidă. Scaunele Panton de la Vitra sunt elementele sculpturale ale living-ului. Dormitorul matrimonial aduce un plus de dinamism şi teatralitate, elemente care se reiau şi în celelalte spaţii ale casei, graţie texturilor alese. Corpurile de iluminat folosite, amplifică dimensiunile camerelor oferind un efect sofisticat.Elementele vegetale se remarcă în amenajare, atât în mod direct, cât şi în finisajele alese. Penthouse-ul devine, astfel, un spaţiu al comunicării afective, al armoniei funcţionale şi estetice.

Arhitect Raluca Gîndilă

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.