Avanpremieră Salone del Mobile.Milano 2023 - HubDesign
3250
post-template-default,single,single-post,postid-3250,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
canapea alba

Avanpremieră Salone del Mobile.Milano 2023

Salone del Mobile.Milano 2023 adoptă o altă formă, cu un nou layout general expozițional, ilustrând posibila evoluție viitoare a evenimentului.

Cu accent pe calitatea propunerilor și a conținutului, pe ușurința de utilizare, pe experiența și valoarea culturală și pe îmbogățirea profesională a evenimentului în sine, noua ediție a Salonului va juca un rol esențial în transformarea târgului, continuând să genereze valoare atât pentru companiile expozante, cât și pentru vizitatori.

Cea de-a 61-a ediție a Salone del Mobile.Milano – la Rho Fiera Milano din 18 până pe 23 aprilie 2023 – promite să fie plină de lucruri noi și puternic orientată spre calitate.

Primul lucru de subliniat este investiția uriașă în resurse și energie pentru Euroluce (Pav. 9-11 și 13-15). Bienala dedicată iluminatului se va lăuda cu un revoluționar layout al expoziției, reelaborând conceptul de proximitate, inerent atât de multor dintre elementele istorice ale orașelor Italiei, prin crearea unui inel neregulat, geometric poligonal, fluid și liber, conceput de studioul Lombardini22, pentru a optimiza uşurinţa în utilizare a acestui mare spațiu expozițional. Acest nou format de expoziție este plin de interdisciplinare și experiență, variind de la arhitectură la artă (expoziții, discuții, ateliere, instalații), curatoriate de Beppe Finessi, alături de o serie de tineri curatori, precum și invitați speciali precum artiștii contemporani de top. Formafantasma va juca un rol esențial, transformând Euroluce într-un oraș ideal în interiorul noului layout, proiectând spații publice și camere speciale, într-o previzualizare a posibilei evoluții viitoare a formatului târgului în sine.

Maria Porro, președintele Salone del Mobile.Milano, a spus următoarele: „Mulțumită muncii în echipă, Euroluce se va transforma într-o experiență extraordinară pentru vizitator, cu oportunități pentru a afla și pentru a atinge efectiv produse de extrem de înaltă calitate și pentru a afla mai multe despre teme legate de lumea luminii, printr-o ofertă culturală de înalt nivel, orientată către cumpărători, profesioniști și comunitatea de design în ansamblu. Ne place să ne imaginăm Salonul ca pe un dialog între arhitectură și design, o sursă de inspirație și de îmbogățire pentru vizitator. Din această perspectivă, este interesant că o serie de companii specializate în produsele tehnice au acceptat provocarea de a participa la Salon.”

Această abordare s-a extins de la Euroluce la târgul în ansamblu, într-o oarecare măsură, implicând regândirea formatului dintr-o perspectivă inovatoare și contemporană și venind cu soluții și propuneri adecvate și eficiente pentru a contracara provocările.

După ce a ascultat cu atenție toate companiile expozante – dintre care unele vor realiza că revin foarte entuziasmate după o perioadă de absență, iar altele își vor face debutul cu aceeași încredere – Salonul va realiza noi instrumente de asistență și vizibilitate disponibile prin platforma digitală Salone și serviciile online conectate la aceasta.

De asemenea, au fost efectuate cercetări aprofundate, care au implicat peste 2.300 de interviuri pe teren cu vizitatori din întreaga lume, în încercarea de a afla cum să fie îmbunătățit cel mai bine târgul, experiența și accesibilitatea. Acest lucru a declanșat o nouă viziune pentru următoarea ediție a Salonului, care se va desfășura pe un singur nivel, decizie care va permite optimizarea experienței vizitatorilor.

„În ciuda faptului că este afectat de dificultăți, lanțul de mobilier din lemn se pregătește să închidă 2022 cu 12% în creștere față de 2021. Sondajele FederlegnoArredo Study Center Monitor arată și că acest lucru este reflectat în rezultatele Sistemului Macro de Mobilier (cu vânzări echivalente cu 4,58 miliarde euro), care a înregistrat o creștere de 12,7% în primele nouă luni din 2022, Italia înregistrând o creștere de 14,7% tendință de creștere, în timp ce exporturile au crescut cu 11%. Estimările sunt că Macro Sistemul de Mobilier ar putea închide 2022 cu 8,1% în creștere. Aceste rezultate sunt extrem de satisfăcătoare pentru un sector care va avea ocazia să se prezinte la viitorul Salone del Mobile di Milano cu o formulă reelaborată împărtășită cu companiile participante. Un experiment care mărturisește vitalitatea Made in Italy și care este esențial pentru abordarea a ceea ce promite să fie un 2023 foarte incert”, a spus președintele FederlegnoArredo, Claudio Feltrin.

În cele din urmă, SaloneSatellite va fi într-o locație nouă, dar complet naturală, în interiorul Euroluce, în condițiile în care reprezintă viitorul designului prin excelență, iar ediția din 2023 va acorda o atenție deosebită școlilor și universităților de design cu tema Școala de Design: Construirea (im)posibilului. Proces, progres, practică. Punând lumina reflectoarelor pe el, SaloneSatellite dorește să sublinieze contribuția de neuitat pe care au adus-o și continuă să o aducă la formarea tinerilor designeri și la avansarea designului.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.