Kengo Kuma vorbește despre noile birouri Welcome din Milano - HubDesign
3236
post-template-default,single,single-post,postid-3236,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Kengo Kuma vorbește despre noile birouri Welcome din Milano

Dezvoltarea biofilă de birouri Welcome, proiectată de Kengo Kuma și Asociații, împreună cu Stefano Marcuso, face progrese la Milano. Am vorbit despre asta cu Kengo Kuma.

„În secolul al XX-lea, arhitecții au distrus materialele și abilitățile locale, crezând că cimentul va salva lumea. A fost o greșeală gravă. Doar valorificând cunoștințele locuitorilor putem reabilita identitățile locurilor”, a declarat Kengo Kuma publicului Salone Milano în timpul lansării noii dezvoltări de birouri biofile concepute de Europa Risorse SGR și proiectate de Kengo Kuma și Asociații, aflată în prezent în constucție în zona urbană Rizzoli, lângă Parcul Lambro din Milano.

Proiectul a fost semnalat de personalități cunoscute precum botanistul Stefano Mancuso, Yuki Ikeguchi, șef de design și partener la KKAA, președintele Europa Risorse, Antonio Napoleone și consilierul pentru regenerare urbană din municipiul Milano, Giancarlo Tancredi, printre alții. Welcome, Feeling at Work este prima dezvoltare de birou biofilă care a fost construită ținând cont de noile cerințe ale lucrătorilor și cetățenilor.

„Am conceput Welcome ca pe o piață mare deschisă, cu grădini suspendate prin care oricine poate să treacă, să petreacă ceva timp și să lucreze”, a spus șeful de proiect Yuki Ikeguchi.

„Ne-am dorit un mediu de lucru social mai sănătos, bine luminat, dinamic, cufundat în natură, care este un context în care oamenii se simt cel mai în largul lor”, a adăugat Antonio Napoleone de la Europa Risorse. „În mediile biofile, oamenii sunt mai fericiți să vină la birou, se îmbolnăvesc mai puțin, sunt mai creativi și mai productivi”, a explicat el.

Clădirea va lua forma unor paralelipede mari, din lemn, sticlă și oțel, înconjurate de grădini suspendate, deschise comunității locale, cu birouri, săli de spectacol, spații de co-working, săli destinate întâlnirilor de afaceri, precum și restaurante și saloane, magazine, un supermarket, o zonă de wellness, spații pentru evenimente temporare și expoziții. Pe lângă terase, va exista și o mare piață centrală la parter, permeabilă și accesibilă din toate direcțiile. Ideea a fost ridicarea unei clădiri cu emisii zero de CO2, cu energie regenerabilă, controlul consumului și recuperarea apei, acoperită cu specii de plante endemice ca parte integrantă a proiectului de arhitectură. Cireșa de pe tort este o Fabrică de Aer la scară largă, proiectul pe care echipa de cercetare a lui Stefano Mancuso îl duce mai departe de ani de zile, care reunește botanica și tehnologii de ultimă oră pentru îmbunătățirea substanțială a vieții noastre și a aerului pe care îl respirăm.

„Plantele sunt habitatul nostru. Numai ultimele generații au trăit în medii închise, îndepărtate de plante. Am evoluat sub copaci. Corpurile noastre sunt construite pentru trăi înconjurate de copaci”, a spus Stefano Mancuso. El citează studii științifice și cazuri de studiu care arată că starea noastră fizică și procesele de vindecare, cognitive și creative se îmbunătățesc semnificativ și foarte rapid atunci când suntem în contact cu plantele.

Acest nou spațiu de lucru din Milano ține cont, de asemenea, de tendințe precum creșterea demisiilor voluntare și cererile lucrătorilor pentru locuri de muncă care se potrivesc mai bine cu viața lor, după cum a subliniat Umberto Frigelli, membru al Asociației Italiane pentru Managementul Oamenilor AIDP.

Welcome va fi oferit cetățenilor din Milano în 2024 și este aproape de stația de metrou Crescenzago de pe linia verde.

2 Comments
  • card recenzii google
    Posted at 10:43h, 22 martie Răspunde

    Acest proiect de dezvoltare biofila de birouri este impresionant si ma bucur sa vad ca este construit cu un scop nobil: sa reintroduca natura in viata oamenilor. Este uimitor cum arhitectii precum Kengo Kuma incearca sa repare greselile facute in secolul al XX-lea, cand materialele locale au fost ignorate in detrimentul cimentului. Cum a spus si proiectantul, valorificand cunostintele comunitatii locale, putem reabilita identitatile locurilor si sa aducem inapoi echilibrul dintre om si natura. Sper ca mai multi arhitecti vor urma exemplul acestui proiect si ca vom vedea din ce in ce mai multe cladiri ce promoveaza un mediu de lucru sanatos, luminos si creativ, in contact cu natura. Felicitari echipei implicate in acest proiect inovator si abia astept sa vad rezultatele finale!

  • matrimonialeok
    Posted at 09:40h, 25 martie Răspunde

    Welcome, dezvoltarea biofila de birouri, este un proiect extraordinar proiectat de Kengo Kuma si Asociatii, impreuna cu Stefano Marcuso, care face progrese remarcabile la Milano. Am fost impresionat sa aflu ca Kumo a declarat public faptul ca, in secolul al XX-lea, arhitectii au gresit crezand ca cimentul va salva lumea si ca acum incearca sa corecteze aceasta greseala prin valorizarea cunostintelor si materialelor locale. Proiectul Welcome este un exemplu excelent de cum putem recompune identitatile locurilor prin integrarea cunostintelor si tehnologiilor moderne. Ideea unei cladiri cu emisii zero de CO2 si cu spatii verzi este minunata, iar implementarea unei Fabrici de Aer la scara larga este cu adevarat impresionanta. Astept cu nerabdare sa vad cum acest spatiu unic va aduce beneficii atat pentru angajati, cat si pentru comunitatea locala. Felicitari echipei de proiectare si tuturor celor implicati in dezvoltarea acestui proiect inovator!

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.