Arta - HubDesign
3242
post-template-default,single,single-post,postid-3242,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
Luana Hildebrandr, picturi

Arta

Pictura poate fi un mediu care reflectă, prin cele mai subtile nuanțe emoționale, sinceritatea și vulnerabilitatea gândurilor și sentimentelor. De curând am descoperit această sensibilitate în lucrările artistei americane emergente Rae Klein. Picturile ei m-au atras prin strălucirea culorilor, infinit nuanțate, prin asocierea cu transparența și profunzimea lor, iar conceptual, printr-o nostalgie cu rezonanță spre labirintul complex al conștiinței umane. Rae Klein spune că pentru ea “a crea artă înseamnă a explora ceea ce găsești fascinant sau ceea ce te provoacă să te duci mai departe cu gândul pe tărâmul emoțiilor sincere și profunde”. Tablourile ei sunt ferestre misterioase către o lume mitică a nostalgiei și a dorului, pline de fragmente de memorie și imaginație, sparte și reconstruite în noi universuri de sens. Imagini cu artefacte provenind din diferite epoci sunt colecționate cu grijă în propria arhivă, și plutesc suspendate într-o lume adimensională vegheată de prezența magică a ochilor. Aspectul clasic de strălucire slabă a sfeșnicelor fac referință la primele picturi ale secolului XVI cu obiecte de colecție ale oamenilor bogați, dar și la modul actual de prezentare al obiectelor de artă decorativă și mobilier pe internet. Nostalgice și inedite, ele surprind dorurile emoționale profunde, transmise prin reprezentări ale obiectelor care rezonează cu speranțe și vise, pierderi și tristețe. Picturile lui Klein sunt impregnate de o dihotomie izbitoare; un echilibru neregulat al suprarealului și al obișnuitului, o abatere de la ideile comune de stabilitate și permanență și un accent pe maleabilitatea spațiului.

Prima expoziție personală în România a artistei americane Rae Klein va putea fi văzută la Galeria Nicodim din București în martie 2023.

Luana Hildebrandt este consilier de artă și fondatorul firmei LH Art Advisory cu birouri în Los Angeles și București. Este specialist în achiziții de artă contemporană cu peste 10 ani de expertiză. Printre clienții ei se numără vedete și celebrități de la Hollywood, personalități americane, corporații, instituții publice și private.

www.luanahildebrandt.com

Instagram @luanahildebrandt

 

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.