Un apartament modern pentru o familie tânără - HubDesign
3486
post-template-default,single,single-post,postid-3486,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Un apartament modern pentru o familie tânără

Ioana Daria Toghe este absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion  Mincu” în anul 2013. După experiența acumulată în birouri de proiectare din România și din străinătate fondează în anul 2019 biroul Citylife Arhitectura, asumându-și misiunea ca printr-un mod simplu și clar de expresie să creeze spații contemporane acordate după fiecare beneficiar.

Povestea proiectului prezentat a început în 2021 odată cu dorința beneficiarilor de a extinde locuința existentă. O mare parte din extindere aparține zonei de zi, având posibilitatea să fie conectată curții, neexploatată anterior. În urma recompatimentării, partea mediană a casei devine un spațiu intermediar și în consecință, trebuie să fie permeabilă spațial. Pragurile transparente oferă o percepție amplă a parterului, dar și a profunzimilor curții încă de la intrare. Living-ul este organizat în 3 zone distincte: bar, dinning și o zonă lounge oferind o experiență spațială variată. Paleta cromatică este redată de tonuri calde și deschise, preponderent fiind lemnul. Complementar „elementul” metalic devine diafan odată cu pătrunderea luminii prin perforații. Zona mediană este o combinație de metal și mineral cu nuanțe de gri în care regăsim accente de inox. Dormitorul este spațiul intim ascuns parterului. Aici nu mai predomină rigiditatea materială, ci linia curbă și nuanțele calde. Pentru băi au fost alese tonuri neutre și deschise, cu mici varianții discrete ale texturilor, iar în contrast cu acestea au fost inserate accente de negru mat aferente bateriilor și accesoriilor sanitare.

Biroul de arhitectură Citylife Arhitectura oferă servicii de proiectare integrată și consultanță pentru proiecte de arhitectură și design interior. Portofoliul Citylife Arhitectura cuprinde amenajări rezidențiale, clinici medicale, spații de birouri și HoReCa.

DESCRIERE PROIECT

CASA AP

Birou: Citylife Arhitectura

Echipa: arh. Ioana Daria Toghe

Localizare: Craiova

Beneficiar: cuplu tânăr cu 2 copii

Suprafață utilă: 150 mp

An finalizare: 2022

Foto: Sabin Prodan

 

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.