Spiritul maldiv într-o abordare nouă de design - HubDesign
Insula prezintă un mediu perfect, cu o legendară mare albastră strălucitoare și plaje cu nisip alb.
2166
post-template-default,single,single-post,postid-2166,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Spiritul maldiv într-o abordare nouă de design

JOALI, cu flora unei minuni naturale, este adus la viață în Insula Muravandhoo, în Maldivele de Nord. JOALI este un proiect nou, care își propune să crească calitatea vieții și să aducă valoare vieții indivizilor, se concentrează pe crearea unei povești unice. Insula prezintă un mediu perfect, cu o legendară mare albastră strălucitoare și plaje cu nisip alb. Autoban, care a realizat anumite elemente arhitecturale ale proiectului și a creat designul interior, a combinat ceea ce mediul a oferit cu o abordare de design cu mai multe straturi, care are atât o înțelegere integrală, cât și o înțelegere unică între spațiile interioare și exterioare, și arhitectură. Prin aceasta, cei de la Autoban sunt capabili să transforme viața insulei limitate la flora naturală. Prin urmare, JOALI dă un nou sens vieții insulare printr-o experiență nelimitată și dinamică.

JOALI este compus din 73 de vile de lux și vile plutitoare, fiecare proiectată cu o poveste unică și care promite oaspeților o călătorie de basm, restaurante care reunesc cele mai delicioase gusturi din bucătăriile lumii și le prezintă ca și cum ar fi parte naturală a mediul insular, spații comunale care completează toată această experiență și spa personalizat și facilități de fitness. Este inspirat din esența feminină, spiritul mărcii. Ea este un spirit feminin care are intelect și o maturitate delicată. Este sofisticată și cu fațete multiple, îi place să călătorească constant, să creeze o poveste din toate experiențele sale și să colecteze această poveste prin opere de artă pe care le dobândește, toate fiind o reflectare a caracterului ei viu și liber. JOALI poartă cu succes spiritul ei în toate sensurile cuvântului; converge arta, arhitectura și meșteșugul și prezintă cele mai de succes forme de întâlnire ale naturii și ale designului din punct de vedere practic și estetic. Fuziunea „Maldivian Shed”, este un amestec al tipologiei clasice a structurii maldiviene, cu filozofia de viață și crearea unei percepții unice a spațiului.

Structura tipică a acoperișului Maldiv îi întâmpină pe cei care vin pe insulă din prima secundă. Autoban oferă oaspeților forme abstracte și unice în spiritul maldiv pe care le-au pregătit prin abstractizarea și energizarea acestei structuri tipice a acoperișului, ca rezultat direct al abordării lor experimentale și orientate spre proiectare. Faptul că toate formele din insulă au un strat exterior care este compatibil cu flora naturală și că spațiile create în interiorul acestui strat sunt unice și au un design interior integral, este de remarcat ca una dintre cele mai semnificative caracteristici ale acestui proiect. Materialele din structuri, precum și tehnicile de producție poartă spiritul Maldivelor.

Un „dig” cu un strat asemănător sculpturii îi întâmpină pe oaspeți la intrarea insulei. Întregul sistem de acoperiș care a fost planificat ca un podium, învârtit ca un val, creează o bogăție vizuală cu un design unic care face referire la spiritul Maldiv și cultura insulei.

Stăpânirea arhitecților, axată pe detalii în designul mobilierului, se prezintă sub toate formele și acest lucru poate fi citit și în mobilierul mobil, proiectat și aplicat special pentru acest proiect. La fel ca toate celelalte decizii de proiectare, mobilierul integrează și experiența JOALI și a spiritului Maldiv. Faptul că o filozofie de proiectare în care materialele exotice precum bambusul și coaja de nucă de cocos au fost prelucrate cu forme contemporane și locale din mobilier, aduc o căldură spațiului.

Abordarea de design multi-strat poate fi văzută și în spațiile exterioare ale proiectului JOALI. Restaurantul Ana, care are un amplasament fragmentat, este separat în curți interioare. Camerele „Bucătărie”, „Vânătoare” și „Bucătărie rece” din interior au fost separate prin sticlă, iar în anumite puncte cu abacusuri din lemn, ca parte a spiritului maldiv. Grinzile de bambus din stratul de structură al acoperișului, create printr-o tăietură în diagonală a acoperișului clasic maldiv, fac referire la spiritul insulei. Panourile din lemn sculptate manual și separatoarele utilizate în spațiu disting între spații și creează zone private pentru oaspeți. Barul Bellini, situat la o secțiune a restaurantului, a fost conceput complet ca restaurant italian. Prin urmare, aici se pot vedea tonuri de verde deschis, distincte de Restaurantul Ana. Separatoarele din lemn creează fundalul spațiului, iar mozaicul și panourile utilizate în podea urmează aceleași tonuri.

Un alt spațiu al proiectului JOALI care prezintă oaspeților experiențe unice și personalizate este secțiunea Spa. Secțiunea, care îi întâmpină pe oaspeți cu o intrare circulară, continuă cu forme în spirală pentru invitații.

Spiritul Maldiv și cultura insulei se îmbină cu abordarea de design, care combină detaliile unice, materialele naturale și ideile sofisticate, iar ceea ce apare este o experiență personală de vis.

Compania Kettal completează proiectul JOALI cu scaunul Basket, creat în anii ’50 de designerii danezi Nanna și Jørgen Ditzel. Scaunul, realizat din stejar, vine în versiunea sa originală creată de Ditzel, împletit manual în răchită și într-o versiune exterioară, din fibră artificială și tec. Țesăturile pernelor, concepute și de Nanna Ditzel, „regina designului danez”, sunt din lână pură nouă și vin în 4 combinații de culori și 8 țesături Hallingdal de Kvadrat. Scaunul a câștigat premii în 1950 și în 1951 la Trienala din Milano.

Cala este un alt fotoliu, cu spatele înalt inspirat de iconicul Emanuelle. Scaunul are o prezență spațială maiestuoasă, cu suprafețe transparente și ușoare. Țesătura deschisă a frânghiei oferă o fereastră cu zăbrele pentru confidențialitate vizuală, menținând în același timp o conexiune cu elementele naturale. Selecția largă de acoperiri metalice, culori de frânghie și țesături de perne oferă multe posibilități pentru a adapta identitatea scaunului pentru a se potrivi diferitelor proiecte. Cadrul scaunului Cala este realizat din secțiuni de aluminiu acoperite. Țesătura este din funie tricotată. Scaunul are două opțiuni de picioare de tec sau o bază pentru piedestal din aluminiu.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.