Proiectarea înseamnă căutarea adevărului pentru a atinge frumusețea - HubDesign
2050
post-template-default,single,single-post,postid-2050,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Proiectarea înseamnă căutarea adevărului pentru a atinge frumusețea

În munca mea am încercat întotdeauna să descompun granițele, să descopăr un teritoriu neexplorat, în căutarea unui sens, al unui posibil adevăr. Când proiectăm, căutăm un acord, încercând să ne asigurăm că alții împărtășesc cu noi sensul pe care îl atribuim propriilor noastre idei. Probabil, tocmai din acest motiv, ideile de-a lungul istoriei care au funcționat sunt cele care, într-un fel, au abordat o afirmație pe care o putem numi adevăr.

Unele adevăruri sunt recunoscute instinctiv de către toți. Poate că proiectarea înseamnă căutarea adevărului pentru a atinge frumusețea? Când proiectez lumina pentru un restaurant, singurul meu model de referință este Caravaggio. Am fost întotdeauna încântat de lumină în tablourile lui Caravaggio.

Lumina nu este niciodată banală și este întotdeauna folosită într-un mod teatral. Este o lumină cinematografică. Personajele par să iasă din întuneric. Conform viziunii mele, restaurantul este teatru. Restaurantele pe care le prefer sunt locuri în care clientul are șansa să trăiască o experiență. Nu este doar o experiență de vin și mâncare, ci și vizuală, olfactivă, acustică.

În ultimii ani, am avut șansa de a crea iluminatul pentru unele restaurante. Proiectul „Lumina din farfurie” povestește gândurile și ideile pe care le-am dezvoltat pe parcursul acestor extraordinare experiențe. Proiectul s-a născut din ideea de a pune lumina în centru. Ușoară ca ingredient, folosită curtenitor, dar în același timp decisiv, pe mese, la ușă și în culoar.

O adevărată lucrare fotografică, în căutarea seducției și ospitalității. Masa este un loc pentru întâlnire, iubire, împărtășire. Fiecare detaliu trebuie să atingă adâncimile sufletului și să tindă spre frumusețe.

Restaurantele pe care le prefer sunt cele care sunt capabile să stimuleze toate simțurile, într-o călătorie completă multisenzorială. Dacă fiecare aspect al experienței este total, mă voi bucura de o experienta de neuitat. Iluminarea este fundamentală în crearea unei călătorii emoționale capabile de a trezi puncte de vedere originale, detalii și unghiuri surprinzătoare.

Lumina dă profunzime și intensitate privirilor, tăcerilor și cuvintelor. Lumina îmbunătățește colțurile ascunse, sugerând soluții neașteptate și detalii uitate. Înlătură, creând umpleri și goluri, evidențiind gesturile și expresii. Lumina nu este niciodată neutră, este întotdeauna protagonista, dirijând cursul gândurilor și acțiunilor noastre. Este o necesitate pentru a vedea, dar și pentru a seduce, pentru a oferi un sens de mister, de a sugera metafore și de a imagina scenarii, devenim teatrul itinerant, iridescent al vieții noastre. – Davide Groppi

Aceste principii stau la baza noilor produse care vin cu o serie de propuneri care au ca scop să răspundă nevoilor consumatorilor în ceea ce privește atât confort cât și designul, fără a trece peste stil și practic.

Minimalism, sofisticare și funcționalitate sunt cuvintele cheie pentru colecţiile acestui an, care oferă o gamă largă de soluții de proiectare, fiind complet modulare și personalizate, pentru zona de living, dormitoare, dar şi pentru spaţii dedicate copiilor și adolescenților.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.