O combinatie unica dintre un peisaj izbitor si o arhitectura distinsa - HubDesign
arhitectura, design, proiecte, hubdesign,
646
post-template-default,single,single-post,postid-646,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

O combinatie unica dintre un peisaj izbitor si o arhitectura distinsa

Compania Jestico + Whiles a fost aleasa sa proiecteze SAKURA, un ansamblu rezidential situat pe o strada de pe dealurile uimitoare ale orasului Praga si este de asteptat ca, cel mai tarziu in aceasta primavara, lucrarile sa inceapa.

Proiectul pentru T.E. Development Group din Praga va oferi proprietarilor, o vedere incredibila asupra orasului. O cafenea, un magazin si o parcare sunt incluse in sistem, alaturi de un loc de joaca si alte facilitati de agrement pentru. Apartamentele vor varia in dimensiuni de la 37 mp la 260 mp pentru cele 4 penthouse-uri.

Jestico + Whiles a castigat o competitie la care a fost invitata pentru a proiecta SAKURA, dintr-o lista scurta, care a inclus ADR, Atelier Habina, Chybik Kirstof si Under Construction Architects. In raspunsul sau la strategia de proiectare, Jestico + Whiles a conceput o cladire rezidentiala care ofera un sentiment de trai intr-o casa de familie, oferind in acelasi timp avantajele unui apartament urban.

In esenta, s-a lucrat indeaproape cu arhitectii peisagisti din Praga, de la Atelier Flera, pentru a se concentra foarte mult pe abundenta spatiului verde – o gradina privata va inconjura perimetrul planseului care evidentiaza plantele luxuriante de la parter, in timp ce ofera un ecran natural, pentru balcoanele cu apartamente de la nivelul inferior. Gradinile frontale vor imprejmui apartamentele de la parter, iar penthouse-urile de pe acoperis vor beneficia de o gradina privata cu vedere la Praga. Pe fatada, brazdele integrate care se potrivesc cu crapaturile vor prinde radacini in peretii.

Paleta materiala a exteriorului este caracterizata de nuante naturale expuse prin rame de lemn, suprafete orizontale si grafit pe sine metalice, care sunt completate cu foi metalice de aur. Volumul principal consta in apartamente individuale, ca elemente introduse intre placile planseelor. Aceste elemente sunt apoi lizibile pe fatada, iar combinatiile materiale creeaza un mozaic care inmoaie volumul total al constructiei.

Sean Clifton, director al Biroului Jestico + Whiles din Praga, a declarat:

„Designul nostru pentru SAKURA este axat pe nevoile viitorilor rezidenti, inclusiv pe stilul lor de viata si calitatea vietii. Proiectul evadeaza din camera tipic inchisa, intr-un un bloc rezidential minimal, pentru a crea o casa familiala cu o gradina, mentinand in acelasi timp beneficiile vietii urbane, pe care le aduce o cladire de apartamente. SAKURA se adauga la lista crescanda a proiectelor rezidentiale Jestico + Whiles din Praga si asteptam cu nerabdare sa incepem lucrul. „

Martin Hubinger de la T.E Development Group a declarat:

„Am selectat Jestico + Whiles pentru a proiecta SAKURA, ultimul nostru proiect pilot, datorita experientei lor in designul rezidential. A fost logic sa mergem cu un arhitect local care are experienta atat in ​​proiecte de locuinte la scara larga, cat si in proiecte de mici dimensiuni, datorita naturii apartamentelor urbane orientate spre familie. Combinatia unica dintre un peisaj izbitor si o arhitectura distinsa, a generat multe idei inovatoare, o multime de pasiune si a inspirat o urmarire neobosita a fezabilitatii tehnice „.

SAKURA este numita dupa florile japoneze de cirese. Ciresii cu flori vor face parte din proiect, fiind plantaţi in cadrul gradinilor, pe terasele de pe acoperis si in parcurile private adiacente.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.