Euroluce 2019: de la natură la tehnologie - HubDesign
1628
post-template-default,single,single-post,postid-1628,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Euroluce 2019: de la natură la tehnologie

Distincția dintre iluminatul decorativ, mai sculptural și mai artistic (instalația este apoteoza sa) și iluminatul arhitectural, care se ocupă aproape invizibil cu evidențierea construcțiilor a fost bine subliniată la cea mai recentă ediție Euroluce. În 2019, expoziția din cadrul Salonului de Mobilă de la Milano a avut la dispoziție mai mult spațiu, în prima linie de cercetare fiind iluminat decorativ.

Universul luminii se uită și înapoi în timp cu bucurie, redescoperind trecutul. Capodopere trecute, care au o valoare reală, au fost reinterpretate. Lecțiile din trecut, de asemenea, devin o bază oficială pentru noi cercetări, cu același principiu de echilibru. Nu totul derivă însă din astfel de direcții de referință. O anumită abordare decorativă se trasează și din ambianțele trecutului.

Tendința dominantă însă la Euroluce 2019 este, fără îndoială, referința lumii naturale. Unele companii au venit cu sisteme de iluminat care fac referire la lumea plantelor, sugerând creșterea orizontală și verticală a ramurilor copacilor. Altele, invocă plantele subacvatice, tuberculii și mugurii de flori. Practic, natura este relatată la Euroluce într-un stil mai poetic și mai pozitiv.

Mai puțină formă, înseamnă uneori, mai multă magie. Nu vă imaginați, totuși, că valul de ramificații din căutarea noilor aplicații pentru surse LED a încetat. Miniaturizarea surselor a dus la crearea de obiecte formale minimaliste, care totuși ating o strălucire impresionantă și evocatoare (și foarte performantă). Această tendință spre reducerea formală este compensată prin creșterea eficienței și completată de „iluminatul surprinzător”. O soluție (un adevărat Ou al lui Columb) față de problema veșnică a distribuției luminii de la tavan către lumini, a luat formă în sistemului Tube, conceput de Ichiro Iwasaki pentru Vibia, denumit după sistemul subteran din Anglia. Acesta este un sistem de conectare a tuburilor care conduce lumina de pretutindeni de la un singur punct de conexiune electrică.

Euroluce a fost cea mai incitantă săptămână din calendarul anual de design, cu o multitudine de lansări de produse noi, instalații surprinzătoare și creațiile celor mai rafinați designeri internaționali, care s-au adunat într-un singur loc.

Aceste principii stau la baza noilor produse care vin cu o serie de propuneri care au ca scop să răspundă nevoilor consumatorilor în ceea ce privește atât confort cât și designul, fără a trece peste stil și practic.

Minimalism, sofisticare și funcționalitate sunt cuvintele cheie pentru colecţiile acestui an, care oferă o gamă largă de soluții de proiectare, fiind complet modulare și personalizate, pentru zona de living, dormitoare, dar şi pentru spaţii dedicate copiilor și adolescenților.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.