Cel mai surprinzător trend al anului - Obiecte de design din ciment - HubDesign
176
post-template-default,single,single-post,postid-176,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Cel mai surprinzător trend al anului – Obiecte de design din ciment

Proiectanţii de materiale iau în considerare, de regulă, factori precum creșterea potențială a industriei, impactul economic și rentabilitatea (inclusiv descoperiri noi, surprinzătoare) pentru a prezice cele mai bune inovații pentru anul ce urmează. Pentru prognoza pe 2017 privind tendințele semnificative ale materialelor, au fost selectate tehnologii care să abordeze o combinație a acestor criterii și să ofere capabilități neprevăzute, dar extrem de avantajoase, în cadrul unor industrii stabile precum cea a cimentulului, a cherestelei și a energiei regenerabile. Presupunând o cale de succes pentru comercializare, aceste zone promit să influențeze domeniile de proiectare și construcție în acest an, dar și mai târziu, apoi.

Vaze Martin Azua

Fiind cea mai consumată substanță umană după apă, cimentul rămâne un prim obiectiv al cercetării și dezvoltării materialelor. În ciuda ubicuității sale, cimentul încă mai deține multe mistere care așteaptă să fie elucidate – precum ar fi descoperirea recentă că cimentul din beton carbonizează dioxidul de carbon în timp, redefinind efectiv amprenta de mediu presupusă a materialului. Astfel de studii evidențiază necesitatea de a înțelege mai bine și de a modela materialul la un nivel molecular.

Lampi Olivier Stone di Ramon Ubeda + Otto Canalda
Robinet cu cap din ciment Ritmonio

Cimentul este cel mai nou şi neaşteptat trend. De la sisteme de iluminat, la obiecte de decor, mai toate colecţiile au acum, cel puţin un element din ciment. Un material atât de familiar, dar totuşi nou, prin ineditele sale noi funcţiuni.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.